top of page
Writer's pictureVilnis Humeyumptewa

Kursas Ziņas - 7/25/24

Sveiki no Kursas!

Esam trešajā Kursas nedēļā, un ir noticis tik daudz aizraujošu lietu! Nodarbībās, vakara aktivitātēs, mūsu ikgadējā izbraukumā, kā arī pa vidu tam visam mūsu studenti ir ieguvuši daudz jautras un unikālas pieredzes!

Pirmās nedēļas beigās mums pievienojās vēl vairāki studenti un mūsu pulks palielinājās līdz iespaidīgiem 35! Tāpēc svētdien veicām vēl dažas “ledlaužu” aktivitātes, lai tuvāk iepazītu savus jaunos skolas biedrus.

Šonedēļ notika vēstures, latviešu valodas un latviešu mākslas nodarbības. Mums radās arī jaunas iespējas interešu grupām, tostarp Latviešu virtuve ar Kati Blāķi, keramika ar konsultantu Nauri un direktori Māru, kā arī rotu darināšana un tradicionālie rokdarbi.

Patiesi īpaši notikumi bija mūsu ekskursija uz Saint Helens kalnu, mūsu nakts aktivitātes ar zvaigžņu vērošanu un Kursas filmu izaicinājums. Kursas filmu izaicinājuma tēma šogad bija Kursas vēsture, un skolēni izveidoja 6 īsfilmas, kurās tika iemūžināti gan daži patiesi, gan iedomāti vēstures notikumi (vairāk gan pēdējie). 

Izbraukuma dienā cēlāmies agri, lai brauktu uz Saint Helens kalnu, kur studenti baudīja lekciju un īsu dokumentālo filmu par vulkāna izvirdumu, kas notika pirms 44 gadiem. Dabas ainavas skaistums bija patiesi

elpu aizraujošs, un skolēni varēja izbaudīt Hummocks taku, kur viņi soļoja pa pelniem klātām takām un varēja vērot vulkāna sprādziena radītos paugurus.

Nākamajā vakarā norisinājās mūsu dzejas vakars par tēmu “nakts”. Pēc skolēnu un darbinieku prezentētajiem dzejoļiem un dziesmām mums bija unikāla vakara aktivitāte- skolēniem bija jāatrisina dažas mīklas un jāizpilda uzdevumi, un pēc tam viņi varēja baudīt jauku pastaigu apkārt ezeram, kamēr to visu izgaismoja tikai daži kvēlojošie kociņi un mēness gaisma. Īsais pārgājiens beidzās ar zvaigžņu vērošanu, un daži laimīgie skolēni pat pamanīja krītošu zvaigzni!

Aizvadījām arī ikgadējo Kursīno pasākumu, kurā skolēni pārģērbās par vairākiem interesantiem tēliem, lai apmeklētu spēļu vakaru, baudītu garšīgas uzkodas un dzērienus un piedalītos mūsu izsolē! Viena no populārākajām spēlēm bija vienkārša spēle ‘Galvas vai astes’, kuru vadīja pāris mūsu absolventu!

Mūsu trešā nedēļa līdz šim ir ietvērusi latviešu filmas “Sapņu komanda 1935” noskatīšanos, aizraujošu danču vakaru ar dzīvo mūziku (Kursas kapele, kura arī uzstāsies sestdien 😉) un ļoti pamatīgu dziedāšanas un dejošanas caur viju Kursai 50 pasākums. Mēs arī veltījām laiku, lai sniegtu savām nometnes ēkām ļoti nepieciešamo mīlestību un uzmanību, kas ietvēra ēku iekšpuses sakopšanu, skaistu apgaismojumu ierīkošanu ēdamzāles priekšā un pat malkas šķūnīša jumiņu pārkrāsošanu!


Ar nepacietību gaidām Kursa 50 gadu jubileju! 

Ceru, ka satiksiemies tur!


47 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page